24. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maris Lauri: lähiajal ähvardab eluasemega tegelevaid arendajaid pankrot

Hansabank Marketsi makroanalüütik Maris Lauri märkis, et lähiajal võivad eluasemega tegelevad kinnisvaraarendajad sattuda pankrotti.

"Majanduslikult parematel aegadel luuakse rohkem ettevõtteid ja pankrotte on vähe. Lähiajal ei ole väga olulist muutust oodata, küll võivad mõningates valdkondades olla arengud üldisest pisut erinevad. Näiteks eluasemega tegelevad kinnisvaraarendajad võivad sattuda pankrotti, sest nõudlus kinnisvara järele on vähenenud, hinnad ei tõuse, vaid pigem langevad jne," rääkis Lauri Eesti Päevalehele.

Lauri sõnul on pankrotistumise enam levinud põhjused kehv äriplaan, läbimõtlemata tegevus, kehv raamatupidamine ja halb juhtimine. Lisanduda võivad ootamatused: olulise toorme järsk hinnatõus, tarnija või lepingulise ostja majandusraskused.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474