26. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Marbella eliit läheb kinnisvarabuumi eest kohtu alla

Hispaania kohtunik esitas teisipäeval süüdistuse korruptsioonis kahele endisele Marbella linnapeale ja 20 endisele nõunikule seoses Hispaania kinnisvarabuumiga.

86 Marbella juhtumiga seotud isikut, sealhulgas juristi, kinnisvaramaaklerit, kinnisvaraarendajat ja poliitikut, ootab ees süüdimõistmine, kirjutas The Financial Times.

Kogu skeemi taga oli linnaplaneerimisametnik Juan Antonio Roca, endise Marbella linnapea Jesus Gil'i parem käsi. Kui endine Marbella linnapea Jesus Gil suri, sai Antonio Roca'st tohutu korruptsioonivõrgustiku võtmeisik.

"Roca maksis altkäemaksu mitmetele Marbella nõunikele ja mattis paljud linna rohealad ehitiste alla. Tema ja ta kaaslased jagasid välja üle miljoni illegaalse ehitusloa," väidab noor Hispaania kohtunik Miguel Angel Torres.

Politsei on Torrese algatatud kohtuasja käigus konfiskeerinud Roca kuntiteosed, luksusautod ja tõuhobused. Kokku rohkem kui 2,4 miljardi euro (37 miljardi krooni) ulatuses Antonio Roca vara.

Kohtunik on usinasti ka teisi kuulsusi Marbellas korruptsioonisüüdistustega vahele võtnud. Näiteks vahistati näitleja ja laulja Isabel Pantoja, keda süüdistatakse maksudest kõrvalepõiklemises ja rahapesus.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474