31. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Välisministeerium kuulutas välja konkursi Riia saatkonnahoone rajamiseks

Välisministeerium kuulutas välja konkursi Eesti Vabariigi Riia suursaatkonna uue hoone arhitektuurilise lahenduse leidmiseks.

Võistluse korraldamise eesmärgiks on leida parim arhitektuuriline ideelahendus saatkonnahoone rajamiseks. Välisminister Urmas Paeti sõnul peaks hoone arhitektuuriline visiooni olema kaasaegne, kuid samas Riia linna olustikku hästi sulanduv. „Uue hoone arhitektuurilise lahenduse leidmise ja hoone ilme kujundamise kõrval ei tohi unustada tulevase saatkonnahoone olulist rolli Eesti paremal esindamisel Lätis ning riikide vaheliste sõbralike suhete ja tiheda koostöö süvendamisel,” rõhutas välisminister.

Konkursi žüriisse kuuluvad välisministeeriumi, Eesti ja Läti arhitektide liidu, Läti kultuurimälestiste kaitse osakonna ning Riia linnavalitsuse esindajad. Žürii esimees on välisminister Urmas Paet.

Konkursil antakse välja kolm preemiat: esimene preemia 300000, teine preemia 225000 ning kolmas preemia 150000 krooni.

Saatkonnahoone krunt asub Riia kesklinnas kõrgelt hinnatud Ziemelu rajoonis ning selle lähedal paiknevad ka Leedu, Poola, Ukraina, Venemaa, Tsehhi, Iisraeli, Šveitsi, Austria, Soome, Rootsi ja Inglismaa saatkonnad.

Võistlustööde esitamine lõpeb 16. novembril kell 17.00

VÄLISMINISTEERIUMI PRESSITALITUS

6 377 654

50 94 645

[email protected]

www.vm.ee <_http3a_ www.vm.ee="" />

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474