2. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kui naftat enam ei ole

Kui maailmast nafta otsa saab, on kadunud ka meie odavatest plasttoodetest küllastunud maailm.

Seisma jääksid autod ja lennukid, laguneksid autokummid, haihtuks plastsisustus, kaoksid värvid ja korrosioonitõrjevahendid, arvutid ja telefonid, isegi pastakad, vannitoast kaoksid kõiksugu seebid, šampoonid ja kreemid, kanalisatsioonitorustik häviks ja veevärk laguneks, ka suur osa ravimeist kaoks, sest need ja paljud muud asjad baseeruvad naftal, kirjutas Eesti Päevaleht Online.

Et see kõik tõeks ei saaks, otsivad teadlased naftale alternatiivi. Kõiksugused plastiktooted põhinevad naftast saadavatel süsivesinikel, süsinikuühenditel põhineb kogu elu Maal, süsinik on meie keha biomolekulidele hädavajalik.

Ja nii võibki tulevikus kõiki meile vajalikke esemeid teha kõrvalainetest, näiteks loomadest või taimedest. Firma Muutuva Maailma Tehnoloogiad toodab juba praegu kalkunisisikondadest iga päev 79 500 liitrit naftat.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474