8. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sakret investeerib Leetu 125 miljonit

Ehitusmaterjalide tootja Sakret investeerib Leetu 125 miljonit krooni, rajades sinna Skandinaavia ja Baltikumi suurima ehituslike kuivsegude tehase.

Sakreti Baltikumi äriüksuse direktori Andris Vanagsi sõnul alustati ehitustöödega juulis. Tehase nurgakivi pannakse septembri alguses ja tehas valmib 2008. aasta suvel, teatas ettevõte.

Vanagsi kinnitusel on Leetu rajatava tehase võimsus 250 000 tonni ehituslikke kuivsegusid aastas. Juuli keskel Eestis Mäo ristis avatud Sakreti tehase aastavõimsus on 150 000 ja Läti tehasel 110 000 tonni ehituslikke kuivsegusid. Mäo tehases valminud tooteid on praeguseks eksporditud Norrasse, Soome ja Lätti.

Vanagsi sõnul on Sakreti eesmärk tõusta omas valdkonnas juhtivale positsioonile kõigis kolmes Balti riigis ning laieneda uutele turgudele. Sakret Euroopa on andnud Sakreti Baltikumi-ärile õiguse varustada Sakreti toodanguga Skandinaavia riike ning piirkondi nagu Venemaa loodeosa, Kaliningrad ja Valgevene. Sakreti Eesti, Läti ja Leedu tehase omanikering on sama.

Sakret Grupp on maailma suurim ehituslike kuivsegude tootja, millel on hetkel üle 60 tehase, neist 26 asuvad Euroopas. Eesti tehas on osa Sakreti globaalsest brändist, mis tegutseb frantsiisilepingu alusel ning täiesti iseseisvalt. Samal põhimõttel töötab ka Sakreti Läti tehas, mis alustas tootmist 2004. aasta oktoobris ning järgmisel aastal avatav Leedu tehas.

Firma Sakret loodi 1936. aastal USAs Cincinnatis. Firma algne nimetus tulenes inglisekeelsetest sõnadest sack (kott) ehk SAK ja concrete (betoon) ehk RETE. Ameerikas jätkatakse Sakrete nimega (www.sakrete.com).

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474