14. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaar jäi kooliremondiga rahule

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Kaia Jäppinen jäid täna uueks õppeaastaks renoveeritavates koolides ringkäiku tehes nähtuga rahule.

Linnaisad tutvusid täna Lasnamäe Vene Gümnaasiumi ja Mustamäe Humanitaargümnaasiumiga, teatas linna pressiteenistus.

Savisaar tõdes ringsõidul, et valmivad koolimajad on igati kaasaegsed ja peaksid seepärast üksnes soodustama õppimist. "Ent peamine on, et uued koolihooned lastele meeldiksid," märkis Savisaar. "Soovin nii õpilastele kui õpetajatele värsket indu ja tahet uueks õppeaastaks uutes koolimajades."

Koostöös Riigi Kinnisvara ASiga tehakse tervikremont Lasnamäe Vene Gümnaasiumis ja Tallinna Mustamäe Humanitaargümnaasiumis, Pelgulinna Gümnaasiumis teostab remonditöid Vivatex Holding OÜ. Uue mööbli ja muu sisseseadete tarvis neis koolides on linna eelarves ette nähtud ligemale kolm miljonit krooni kooli kohta. Kõik kolm kooli alustavad värskelt renoveeritud koolihoonetes õppetööd õppeaasta algusest.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on linna eesmärk teha koolihooned võimalikult kiiresti korda ning luua kaasaegsed õpitingimused õpilastele ja töötingimused õpetajatele. "Suurem osa Tallinna koole ei ole kapitaalremonti näinud paarkümmend aastat, sest linnal on jätkunud raha üksnes jooksvaks remondiks," tõdes Jäppinen. "Samas me ei saa ega tohi riskida laste ja õpetajate turvalisusega, mida tekitavad näiteks vanad elektri- või küttesüsteemid. Meie soov on pakkuda kvaliteetset haridusteenust ja renoveeritud koolihooned on üks osa sellest."

Mahukad remonditööd jätkuvad veel uue õppeaasta alguseski Vanalinna Hariduskolleegiumi gümnaasiumihoones, mille valmimisaeg on tänavu detsembris. Tallinna Kunstigümnaasiumis on teise etapi remonditööde lõpptähtajaks oktoober 2007. Õppetöö on sel ajal korraldatud algklasside hoone ja kooli varem remonditud osa baasil. Tallinna Saksa Gümnaasiumi IV korruse renoveerimistööd peaksid lõpule jõudma samuti esimese õppeveerandi jooksul. Õppetööd remondi lõppjärk oluliselt ei sega.

Eeloleva õppeaasta alguseks lõpetatakse remont ka Laagna Lasteaed-põhikoolis planeeritud mahus, ent jätkub veel fassaadi ja ujula remont. Lisaks tervikremontidele tehakse haridusasutustes ka ridamisi jooksvaid remonditöid - näiteks Õismäe Vene Lütseumis lõpetatakse elektrisüsteemi renoveerimine, Lasnamäe Põhikoolis vahetatakse osaliselt aknaid, Täiskasvanute Gümnaasiumis remonditakse õppekorpust, Arte Gümnaasiumis lõpetatakse fassaaditööd ja katuste remont, 53. Keskkoolis vahetatakse elektrisüsteem jne.

Augustikuus algavad põhjalikud renoveerimistööd Haabersti Vene Gümnaasiumis, Kristiine Gümnaasiumis, Sikupilli Keskkoolis, Tallinna 32. Keskkoolis ja Karjamaa Gümnaasiumis. Plaanitust varem ehk siis 1. detsembri asemel 1. septembril algab remont ka Laagna Gümnaasiumis, mistõttu saab koolitööd alustada uues hoones juba 2008/2009 õppeaasta algusest. Kõik eelnimetatud koolid alustavad uut õppeaastat manööverpindadel või teiste koolide juures. Tallinna Ühisgümnaasium, Nõmme Gümnaasium ja Kalamaja Põhikool lähevad remonti tänavu novembris, õppetöö toimub esimesel veerandil veel oma majas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474