15. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko ehitab koos kirikuga kesklinna tornmaja

Eesti evangeelne luterlik kirik (EELK) ehitab Tallinna kesklinna kõrghoone, lepingus on kiriku partneriks Merko ehitus, kellele kuulub osa detailplaneeringu alla jäävast maast.

Praegu asub samas kohas Kentmanni tänaval parkla ja lammutatav kolmekordne puumaja. Otse üle tee jäävad Eesti Panga peahoone ja kaitseministeeriumi maja, kirjutab Ärileht.

Ehitus algab selle aasta sügisel ja hoone valmib 2009. aasta esimesel poolel. Maja tuleb mitmetasandiline – kahe 15-korruselise torniga ja Kentmanni tänava poole jäävasse külge seitsmekorruselise hooneosaga, esimesed kolm korrust jäävad äripindadeks, ülemistele tulevad korterid. Maa peale jääb ligi 16 000 ruutmeetrit pinda. EELK kantsler Mati Maanas, kelle vastutada on ka kiriku kinnisvaraäri, ütles, et osa valmivatest pindadest müüakse ja osa jäetakse kirikule renti teenima. “Mingi osa müüme seepärast, et ei taha ehitust ainult pangalaenu abil rahastada, kiriku jaoks oleks see ebamõistlik risk,” lisas Maanas.

Projektis on kiriku partneriks Merko ehitus, kellele kuulub osa detailplaneeringu alla jäävast maast ning kelle vastutada on ka ehituse rahastamine, kirik ise raha ehitusse ei pane.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474