15. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõõrumaa remontis Pelgulinna kooli 112 miljoni krooniga

Kinnisvara- ja turvaärimees Urmas Sõõrumaale kuuluv Vivatex Holding rekonstrueeris täielikult Pelgulinna Gümnaasiumi, investeerides sellesse 112 miljonit krooni.

Pelgulinna Gümnaasiumi koolikompleksi näol on tegemist esimese era- ja avaliku sektori koostööprojekti ehk PPPga selles vallas. Kunagi varem pole sellise mudeli järgi ühtegi koolimaja Eestis remonditud, teatas ettevõte.

Urmas Sõõrumaa sõnul sujus koostöö kooli juhtkonnaga hästi. "Kuigi konkursi ajal suhtuti meie kavatsustesse kahtlevalt, on töö tehtud ning gümnaasium saanud tagasi oma algupärase uhke välimuse," sõnas Sõõrumaa.

Pelgulinna Gümnaasiumi direktori Tõnu Piiburi sõnul on koolide koostööprojekt end igati õigustanud. "Konkurss sai küll palju kriitikat, kuid erafirmade paindlikkus ja investeerimisvõime tagavad meile kooliaasta alguseks hoopis teise kvaliteedi ja selle üle on hea meel," sõnas Piibur.

Lisaks olemasoleva koolikompleksi rekonstrueerimisele sai Pelgulinna Gümnaasium juurde kaks täiesti uut hoonet. 475 m2 suuruses koolihoone juurdeehituses leiavad endale uued ruumid kooli raamatukogu koos hoidla ja lugemissaaliga, arvutiklassid ning suur auditoorium. Juurdeehitust ühendab ülejäänud koolikompleksiga klaasgaleeri.

Teine täiesti uus hoone on 78,6 m2 suurune staadionimaja spordiinventari tarbeks. Uued rajatised on veel tehismurukattega staadion, tartaankattega jooksurajad, pallimänguplatsid, kaugushüppe rada ja kuulitõukesektor.

Kooli remondi ja haldamisega tegelev Vivatex Holding kohustub järgmise 30 aasta jooksul korraldama kõik Pelgulinna koolimaja kindlustamisega seotud toimingud ja tasuma kulud, tasuma maamaksu, korraldama tehnilise valve ja turvalisuse, teostama iga 8 aasta järel kooli kapitaalremonti ning teostama 30 aasta vältel iga-aastast hooldusremonti.

Vivatex Holdingu kohustuste hulka kuulub veel kogu koolikompleksi haldamine ja hooldamine, samuti kõikide tehniliste seadmete korraline hooldus nagu vesi ja kanalisatsioon, elekter, küte, ventilatsioon ja automaattuletõrjesüsteem.

Vivatex Holding on ettevõtja Urmas Sõõrumaale kuuluva investeerimisfirma U.S. Invest tütarettevõte, mis on asutatud spetsiaalselt koolide remondi, renoveerimise ja haldustegevuse tarbeks.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474