22. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võimas äikesetorm tekitas Soome lõunaosas kaose

Helsingis ja selle lähiümbruses tegi täna palju pahandust äikesetorm, mis jättis kümned tuhanded majapidamised elektrita, põhjustas katkestusi raadioprogrammides ja pani kesklinnas huilgama häiresireenid.

Tugevad tuuleiilid, hoovihmad ja pikne möllasid hommikul mitmel pool Soome lõunaosas asuvas Uusimaa maakonnas, vahendas Postimees.ee. Torm algas kella 10.30 ajal ja meteoroloogid suutsid seda ette ennustada vaid paar tundi varem, mis on üsna ebatavaline.

Looduse kapriisi kulminatsiooni ajal lõi Helsingi ümbruses välku ligi 7000 korda tunni jooksul. Ilmateenistus soovitas piirkonnas elavatel inimestel täna kodus püsida ja eemaldama elektriseadmed vooluvõrgust.

Soome riikliku ringhäälingu Yleisradio raadiokanalid jäid terves maakonnas vaikseks, kui välk tabas saatjat Pasila mastis.

Pealinna idaosas kadus tormi tõttu vool kuni 18 000 ja naabruses asuva Espoo kaguosas veel umbes 20 000 majapidamiselt.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474