23. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti saab esimesed tuumaenergeetika spetsialistid

Täna kirjutasid Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive ja Tallinna Tehnikaülikooli lõpetanud Merja Pukari (22), Kaspar Kööp (23) ja Henri Ormus (24) alla stipendiumilepingule, mille kohaselt asuvad noored tänavu sügisest õppima tuumaenergeetikat Rootsi Kuninglikus Tehnoloogiainstituudis.

Energiaettevõte maksab stipendiumi kogu õppeaja vältel, teatas firma.

"Eesti Energia ees seisavad lähiaastatel väga suured väljakutsed ja nende elluviimiseks on meil vaja särasilmseid ja teotahtelisi noori inimesi," rääkis Sandor Liive. "Elektritootmise mitmekesistamine on teema, millega Eesti Energia tänasel päeval järjest enam tegeleb ning tuumaenergia kasutuselevõtmine on üks võimalustest. Ma olen veendunud, et kahe aasta pärast noored tuumaenergeetikud mängivad olulist rolli ning löövad kaasa nii Eesti Energia kui ka kogu Baltimaade energeetika arendamises," lisas Liive.

Merja Pukari ja Kaspar Kööp lõpetasid energeetika bakalaureuseõppe ja Henri Ormus sama teaduskonna magistrantuuri 2007. aastal.

Eesti Energia kontsern toetab energeetikaalast haridust veel mitmete stipendiumitega. Näiteks toetab ettevõte stipendiumiga Krimmi eestlaste hulgast pärit noormehe õpinguid Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses. Samuti toetab Eesti Energia Virumaa Kolledži rakenduskõrgharidusõppe üliõpilasi. Eesti Energia tütarettevõte Jaotusvõrk innustab omalt poolt energeetikaalase hariduse saamist stipendiumiga Tallinna Polütehnikumis, TTÜs ja Maaülikoolis. Alates 2002 aastast on Narva Elektrijaamade poolt loodud stipendium TTÜ doktorantidele. Ühtlasi toetab Eesti Energia ka TTÜ Arengufondi.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474