23. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMT esitas Euroopa Komisjonile kõnede eurotariifid alles viimaste hulgas

Pärast seda, kui Euroopa Komisjon avaldas 2. augustil rändlusteenuste tariife võrdleval veebilehel nn musta nimekirja, on kõik operaatorid teatanud komisjonile eurotariifid, kusjuures viimaste hulgas teatas need Eesti firma EMT.

Kõik eurotariifid on nüüd loetletud komisjoni veebilehel. Euroopas rändlusteenust kasutavate mobiilsideklientide jaoks on esimesed tulemused olnud üsna positiivsed. 27st liikmesriigist 23s pakub vähemalt üks mobiilsideoperaator rändlusteenust määruse hinnalaest madalamate hindadega.

Komisjoni veebilehel, mis avati 2. augustil, on operaatorite kaupa loetletud pakutavad eurotariifid kõigis 27 ELi liikmesriigis.

Tabel põhineb juuli keskel 95-le ELi mobiilsideoperaatorile saadetud küsimustikule antud vastustel. Esialgu sai komisjon 74 vastust, kuid mõned operaatorid teatasid komisjonile oma pakkumised hiljem ning mõned parandasid varem saadetud teavet. Tänaseks, kui kaks viimast operaatorit – Eesti EMT ja Küprose Areeba – on oma pakkumised komisjonile edastanud, on kogu Euroopat hõlmav ülevaade lõpuks valmis.

„Tänu ELi jätkuvale survele saavad kliendid alates tänasest täiel määral hinnata mobiilside rändlusteenuse uute eurotariifide pakkumisi kogu Euroopas,” ütles ELi telekommunikatsioonivolinik Viviane Reding. „Mul on hea meel tõdeda, et kõik mobiilsideoperaatorid järgivad seadust ning et needki vähesed mustad lambad, kelle olemasolu me kolm nädalat tagasi avastasime, on vahepeal karja juurde tagasi pöördunud. Kuigi olukorrast on nüüd täielik ülevaade, ei ole kogu töö veel kaugeltki lõppenud. Koos telekommunikatsiooni valdkonna siseriiklike seadusandjatega analüüsib komisjon nüüd uute rändlusteenuse pakkumiste kvaliteeti, läbipaistvust ja kliendisõbralikkust. Sügisel on meil tänu sellele tööle võimalik hinnata, kas rändlusteenuste turul on nüüd suurem konkurents ja kas tarbijad saavad ka tegelikult soodsama pakkumise.”

Oktoobris koostab komisjon koostöös Euroopa reguleerivate asutuste töörühmaga üksikasjalikuma kvalitatiivse analüüsi eurotariifile ülemineku kohta. Selle tulemused on olulised hinnangu seisukohast, mille komisjon peab esitama Euroopa Parlamendile ja ministrite nõukogule 30. detsembriks 2008.

ELi rändlusteenuste uue määrusega nõutakse, et mobiilsideoperaatorid teeksid eurotariifi kättesaadavaks ja pakuks seda aktiivselt klientidele 30. juuliks. Määruse kohaselt ei või rändlusteenuse tasu välismaal tehtud kõnede eest ületada 0,49 eurot väljuvate kõnede ja 0,24 eurot sisenevate kõnede puhul (ilma käibemaksuta). Operaatoritel soovitatakse konkureerida hinnalaest odavamate hindadega, seni on seda võimalust kasutatud 23 liikmesriigis.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474