23. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Punane Rist tegi oma ajaloo suurima kinnisvaradiili

Eesti Punane Rist (EPR) müüs hiljuti 11,5 miljoni krooni eest maja vanalinnas Bremeni käigus, tehingu hind oli peaaegu sama kõrge kui on EPRi 2007. aasta eelarve 14,2 miljonit krooni, kirjutas Eesti Ekspress.

EPRi peasekretär Riina Kabi ütles, et majas tegutses Punane Rist juba esimese Eesti Vabariigi ajal. “Nõukogude võim aga võttis, mis võtta oli, maja riigistati, Punane Rist tõsteti sellest välja ning seal tegutses sõjaväeprokuratuur,” ütles ta. Pärast taasiseseisvumist algas pikk ja vaevarikas tagastamise protsess. “Majas olid Vene firmadest rentnikud, kes ütlesid mulle otsesõnu: ärge meid tülitage!” meenutas Kabi. Rendilepingud lõppesid aasta-paar tagasi, hoone tagastati EPRile alles tänavu. Mõne kuu pärast oli maja edasi müüdud.

362ruutmeetrise ärikinnistu ostis Punaselt Ristilt firma BaltReal Invest, mille omanikud on Hansapanga taustaga ärimehed Sven Maanurm ja Sander Kaus, EPR võis kinnistu müügist isegi pisut vähe tulu saada, sest hiljem seati sellele panga kasuks hüpoteek 27 miljonit krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474