23. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vooglaiu Manutent teenis 324 korteri müügiga 98 miljonit

Eelmisel nädalal allkirjastas Ülemiste elurajooni arendaja Manutent OÜ ostu-müügi lepingu 339nda kliendiga ja sellega on lõpule viidud Ülemiste elurajooni väljaarendamine.

Elurajooni müügikäibeks kujunes 420 miljonit krooni ja kasumit teenis Märt Vooglaiule kuuluv Manutent 98 miljonit krooni korterite müügist.

Manutent Eesti OÜ juhatuse liikme Meelis Männiku sõnul on Ülemiste elurajooni arenduse lõpuleviimine selge märk sellest, et elukeskkonna kontseptsioon vastas kõigiti inimeste ootustele ja võimalustele. Seda ilmestab tema sõnul fakt, et viimase 4 kuu jooksul realiseeriti 70 korterit vaatamata üldisele loidusele turul.

Ülemiste elurajoon paikneb 24,6 hektari suurusel maa-alal. Ülemiste järve lähedale rajati veidi enam kui kolme aastaga 324 korterit, 50 väikeelamukrunti, 8 mänguväljakut ning kujundati 1 ha suurune avalik park.

Ülemiste elurajoonis on välja arendatud kõik infrastruktuurid: teed, valgustus ja trassid. Rajooni jääb edasi haldama Viimsi Valduste OÜ.

Väikeelamukrundid realiseeriti 2005. aastal teistele arendajatele hoonestamata kujul. 17 kortermaja arendas Manutent Eesti OÜ ja ehitajaks oli KMG Ehitus.

Elurajooni arendamist finantseeriti 40 miljoni krooni ulatuses Hansapanga vahendusel emiteeritud võlakirjadest, mis lunastati tähtaegselt k.a. veebruaris.

2005 aastal Äripäeva poolt Eesti edukaimaks ettevõtteks kuulutatud Manutent OÜ on valdusfirma, mis koordineerib ja hoiab sihtturgudel tegutsevaid regionaalseid tütarettevõtteid Manutent Eesti OÜ, Manutent Latvia SIA ning Manutent Hotellid OÜ kui Venemaa investeeringuid haldav tütarettevõte. 2001. aastal asutatud Manutent OÜ on Eesti kinnisvaraarendaja, mis tegeleb Tallinna linna ja lähiümbruse atraktiivseimate piirkondade arendamisega.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474