29. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kivinurm-Priisalm: keskmise eestlase tulevikuootused on selgelt üle hinnatud

Eestis peaks rääkima rohkem säästmisest ja investeerimisest, sest head ajad majanduses on möödas, rääkis varahaldusettevõtte Avaron juht Kristel Kivinurm-Priisalm Ärilehele.

Kivinurm-Priisalmi sõnul toimub järgmise kuue kuni kaheteistkümne kuu jooksul tõenäoliselt ka jaekaubanduses, panganduses, ehitussektoris, restoraniäris ja muudes kodumaisele tarbijale suunatud ärides tagasilöök, sest tõusvate intresside ja palga kasvu pidurdumise taustal hakkab eraisikute tarbimine langema.

"Kinnisvara müümine on praegu küll keeruline, kuid võib olla siiski mõistlik, sest tulevikus on võimalik edasine hinnalangus. Teine soovitus on mitte laenata ennast "kurguauguni" täis. Tarbimiskulude osas võiks püksirihma koomale tõmmata. Me soovitame ka hoida suuremad hoiused eurodes," rääkis Kivinurm-Priisalm võimalikest lahendustest. "Võib öelda, et keskmise eestlase tulevikuootused on selgelt üle hinnatud. Vaadates eestlaste kulutamisharjumusi, inimeste palgaootust ja siinset autode parki, tuleb Eesti majanduse ükskõik missugune maandumine osale meist täiesti külma dušina."

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474