30. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa suurim jaemüüja soovib vabaneda kinnisvarast

Euroopa suurim jaemüüja Carrefour soovib vabaneda kinnisvarast valmistades kinnisvaraüksuse Carrefour Property müügiks tuleval aastal. Ettevõte kavatseb müüa ka teisi varasid ja osta investorite survel tagasi aktsiaid kuni 4,5 mld euro eest.

Prantsuse supermarketiketi omanik teatas täna oodatust väiksemast II kvartali kasumist. Müüdav üksus omab umbes 60 protsenti Carrefouri kinnisvarast ja on väärt umbes 24 miljardit eurot.

Prantsuse miljardär Bernard Arnault ja USA kinnisvara investeerimisfond Colony Capital, kes ostsid märtsis koos peaaegu kümme protsenti Carrefouri aktsiatest, avaldavad survet ettevõte juhile Jose Luis Duranile, et too müüks kinnisvara maha.

„See on selgelt väga hea uudis, kuna vabastab palju vaba raha,“ kommenteeris Bloombergile Fivali fondijuht Thierry Girardet.

Enne tänast tõusu kerkis aktsia aasta algusest 13 protsenti, kuna spekuleeriti, et Arnault ja Colony teevad kogu ettevõttele ülevõtmispakkumise või sunnivad teda kinnisvara müüma.

Duran ütles pressikonverentsil, et Carrefour kavatseb säilitada 80 protsendise osaluse uues kinnisvaraettevõttes.

Carrefouri poolaastakasum kasvas 3,3 protsenti, 729 mln euroni. Analüütikud ootasid kasumiks 736 mln eurot. Ettevõte käive kasvas 5,9 protsenti, 22,6 mld euroni. Ettevõte taaskinnitas selle aasta kava kasvatada käivet 6,4 protsenti.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474