30. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stolichnaya viinamagnaat sukeldub hotelliärisse

Vene viinamagnaat Juri Šefler kavatseb hakata hotelle ehitama, esimene neist kerkib Riiga, vahendas Kommersant.

Augustis kirjutas Äripäev, et Vene riik tahab kätte saada ühe tuntuma Vene viina Stolichnaya kaubamärki, mis kuulub ärimees Juri Šeflerile. Moskva kohus käskis kuu algul Šefleri vahistada.

Viimasel ajal Suurbritannias ja Lätis elavale Šeflerile on esitatud kuus kriminaalsüüdistust, sealhulgas tapmisähvardus, salakaubavedu ning ebaseaduslik äritegevus ja kaubamärgi kasutamine. Stolichnaya viin on müügil ka Eestis.

Esimene Šefleri 312kohaline hotell kerkib koostöös hotellioperaatoriga Starwood Hotels Resorts Worldwide (SW RW) Riias asuvasse kompleksi Z-Towers. Hotell avatakse kaubamärkide Sheraton ja Le Meridien all.

Riia hotelli investeerib Šefler 300 miljonit dollarit. Varem on teatatud, et kompleks koosneb kahest tornist üldpinnaga 100 tuhat ruutmeetrit ning läheb arendajale maksma 130 miljonit eurot.

SW RW hotelliketti kuulub üle maailma 850 hotelli. Lisaks kaubamärkidele Sheraton ja Le Meridien kuuluvad sellele hotelliketile ka St. Regis, The Luxury Collection ja Westin. 2006. aastal oli firma käive 5,97 miljardit dollarit.

Šefleri firma SPI Group käive oli mullu ligi 800 miljonit dollarit. Kinnisvaraga hakkas Šefler tegelema 2003. aastal.

Kommersandi andmetel elab Šefler Suurbritannias ja on Venemaa poolt kuulutatud ülemaailmselt tagaotsitavaks salaalkoholi müügi ning kaubamärkide seadusevastase kasutamise pärast.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474