4. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Parlament seoks Venemaa WTOsse pääsu energiahartaga

Euroopa Parlamendi välisasjade komisjoni liikmed on teinud ettepaneku, et Euroopa Liit toetaks Venemaa pääsu Maailma Kaubandusorganisatsiooni WTO liikmeks üksnes juhul, kui Venemaa nõustub järgima rahvusvaheliselt kokku lepitud energiareegleid, kirjutas võrguleht EUObserver.com

Eile õhtul komisjonis vastu võetud raport märgib, et "toetus Venemaa vastuvõtmisele WTO liikmeks peaks sõltuma sellest, et Venemaa ratifitseerib (energiaharta lepingu)."

Parlamendi arvamus on kooskõlas Euroopa komisjoni seisukohtadega.

Läinud aastal suurendas EL Venemaale survet, et Moskva 1998. a sõlmitud energiaharta lepingu ratifitseeriks. Leping avaks konkurentsile ja tagaks välisfirmadele juurdepääsu Venemaa energia-infrastruktuurile ning maardlatele. Venemaa on keeldunud, nõudes Euroopalt rohkem oma nõudmistele vastutulekut.

Viimased arengud Brüsselis ei tee Venemaa jaoks olukorda paremaks. Läinud nädalal lekkinud komisjoni raport näitas, Brüssel plaanib piirata välisfirmade investeeringuid ELi energiaturule.

Euroopa Parlamendi dokument kutsub komisjoni üles ka "aktiivselt võitlema igasuguste oligopole loovate tendentside vastu nagu gaasikartelli loomise oht", mille vastu on huvi ilmutanud Venemaa ja Iraan.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474