4. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnaõue sai ehitusloa üksnes tänu riigikohtu otsusele

Lähikuudel hakatakse Haaberstisse Rannamõisa tee äärde ehitama 770 korteriga Pärnaõue elurajooni, seda vaatamata ümbruskonna elanike vastuseisule, kes võitlesid arendajate vastu kuni riigikohtuni välja.

“Järgmine samm oleks Euroopa kohtu poole pöörduda, aga see läheks juba advokaadi reisikulude näol väga kulukaks ega tasuks vaeva,” rääkis aastate eest lähikonda maja soetanud Kaupo Kalda Eesti Päevalehele.

“Lähimad korrusmajad kerkivad mõnele eramule praktiliselt akna alla,” selgitas Kalda kohalike elanike vastumeelsust uue elurajooni vastu.

Kalda sõnul muudeti 48 kuni neljakorruselise eluhoone rajamist lubava detailplaneeringuga linna üldplaneeringut, mille järgi oli ala määratud eramajade piirkonnaks.

Vaidlusalune kinnistu vahetas hiljuti ka omanikku: Ober Hausi, Briti firma Grainger Trusti ja Austria firma Immoeasti ühisettevõtte OÜ Robbins müüs selle AS-ile NCC Ehitus. Firma turundusdirektori Heikki Põhi sõnul protestisid kohalikud elanikud projekti eelmiste omanike vastu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474