5. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keskuse arendajad: Tallinna linnavalitsus tegeleb seaduste väänamisega

Viru Keskuse arendajad vastasid Tallinna linnvalitsuse ehituskeelu kehtestamise kavatsusele ning tõid välja, et praeguses faasis on ehituskeelu kehtestamine ebaseaduslik ning rikub jämedalt arendaja õigusi.

„Seadustega keerutamise asemele peaks Tallinna linnavalitsus ükskord julgema võtta vastu konkreetse otsuse, kuidas minna edasi,” ütles Pontos Oy Eesti direktor Yrjö Vanhanen. „On ilmselge, et seaduste väänamine ja seadusevastane viivitamine Tallinna atraktiivsust investorite silmis ei tõsta.”

Vastavalt seadustele ei ole ajutise ehituskeelu rakendamine kaalumise menetluse ajal võimalik. Ehituskeeldu võib linn rakendada vaid planeeringu koostamisel. Viru Keskuse ala detailplaneering on aga kehtestatud ning kehtib siiani. Planeeritav juurdeehitus ei lähe vastuollu detailplaneeringus märgitud mahtude, kõrguste, maakasutuse ega ehitustingimustega, leiavad Viru Keskuse arendajad.

”On ilmne, et Tallinna linn püüab käimasolevat kaalumise menetlust näidata detailplaneeringu kehtetuks tunnistamise menetlusena,” seisab arendajate vastuses. ”Tallinna linn nimetab ja kvalifitseerib sisemise haldusaktiga algatatud kaalumise menetlust nii nagu parajasti linnale on vajalik, hoolimata AS Uus Viru õigustest ja seadustest. Selline haldusmenetluse kohatu moonutamine on selgelt AS Uus Viru õigusi rikkuv.”

Pontos Oy on viimase 10 aasta jooksul investeerinud Tallinna kesklinna kokku üle 1 500 miljoni krooni.

Tallinna Linnavalitsuse viivitamine ehitusloa väljastamisel on ebaseaduslikuks tunnistatud kahes kohtuastmes.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474