7. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Greenspan võrdles USA kinnisvarakriisi varasemate krahhidega

Föderaalreservi eksjuht Alan Greenspan teatas, et praegune laenukriis USAs sarnaneb parameetritelt 1987. ja 1998. aasta börsilangustega.

The Wall Street Journali andmetel ütles Greenspan, teatud sümptomite osas sarnaneb praegune olukord ka 1837. ja 1907. aastal aset leidnud paanikaga.

Greenspan rääkis, et finantsturgude kollaps seostub alati investorite paanikaga, kes kardavad oma sääste kaotada ning muuvad seetõttu vara. Samas iseloomustab finantsturgude tõusu kestvat stabiilset arengut jälgivate investorite eufooria.

Aktsiate hinnad muudkui kasvavad, tekitades seebimulle, mis aeg-ajalt lõhkevad ning jälle languse esile kutsuvad.

1998. aastal alustasid inimesed massilist investeerimist areneva majandusega maadesse. Seda tehti Aasia turgude hävingu tõttu, millele oli järgnenud Nõukogude Liidu kokkuvarisemine.

1987. aasta 19. oktoobri "must esmaspäev" on turuosalistele meelde jäänud kõige suurema aktsialangusega ühe päeva jooksul. New Yorgi börsil kukkusid aktsiahinnad vaid mõne tunni jooksul 22,6%. Tolle päeva krahh osutus tugevamaks kui aktsiaturu kokkuvarisemine 28. oktoobril 1929, mil algas nn suur depressioon.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474