10. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lennuk toodi üle Eesti piiri veokikoormas

Maksu- ja tolliameti tollikontroll avastas augusti lõpus Eestisse saabunud veokist osadeks võetud lennuki, mille puhul tekkis ametnikel kahtlus, et tegemist võib olla militaarotstarbelise lennumasinaga.

27. augustil sisenes Ikla tollipunkti kaudu Eesti vabariiki veok, mille läbivaatusel kontrolliti sõiduki põhja alust, panipaiku ja koormaruumi. Koormaruumist leiti osadeks võetud lennuk, mille saatjaks oli Rumeenias tegutsev ettevõte, saajaks Tallinna ettevõte ja ostjaks Norra ettevõte, teatas maksu- ja tolliamet.

Kontrolli käigus tuvastati, et tegemist võib olla militaarotstarbelise lennumasinaga. Veok koos kaubaga peeti asjaolude selgitamiseni kinni.

Hiljem selgus, et kinni peetud lennukile oli siiski olemas strateegilise kauba komisjoni poolt välja antud sõjalise kauba sisseveolitsents. Seega lubati sõidukil teekonda jätkata. Kauba saaja oli jätnud tolli kauba edasitoimetamisest teavitamata, mille kohta algatatakse väärteomenetlus.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474