12. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Newseci kinnisvaraülevaade: välisinvestorid kütavad tehinguväärtusi üles

Tehinguväärtused Balti kinnisvaraturul kasvavad jätkuvalt. Seda põhjusel, et järjest enam näitavad turu vastu huvi üles välisinvestorid.

Ometi jahutavad turgu kergelt riikide eurotsooniga liitumise edasilükkamine, eluasemeturu küllastumine ja kõrgemad intressimäärad, selgub homme avaldatavast Rootsi kinnisvaranõustaja Newseci 2007. aasta sügise Põhjamaade kinnisvaraülevaatest.

Ülevaate kohaselt keskendub rahvusvaheliste investorite huvi peamiselt kesklinnas asuvatele büroo- ja kaubanduspindadele pealinnades Tallinnas, Riias ja Vilniuses.

Üks selge trend on see, et järjest rohkem suuremaid ärikette, logistikafirmasid ja panku eelistavad kinnisvara maha müüa ja neid siis ostjailt edasi üürida.

Suurim kinnisvaratehing Balti riikides sel aastal ongi olnud SEB 62 hoone müük kogu piirkonnas. Tehingu koguväärtus oli 197 miljonit eurot (3,1 miljardit krooni) ja pinnad ostis Kanada firma Homburg Invest. 47 müüdud hoones jätkab SEB tegevust ruume rentides.

Newsec on 1994. aastal asutatud Rootsi ettevõte, mis pakub teenuseid kinnisvarainvestoritele ja ruumide omanikele Põhjamaade ja Balti regioonis. Ettevõttes töötab umbes 500 inimest.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474