17. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko väikeinvestor sai pügada

Merko Ehituse väikeinvestor või väikeinvestorid, kes kauplesid täna hommikul ettevõtte aktsiatega, said väärtpaberi äärmiselt madala aktiivsuse tõttu pügada.

Tänase kauplemispäeva alguses sooritati Merko Ehituse aktsiaga kaks tehingut, mille käigus vahetas omanikku vastavalt 40 ja viis väärtpaberit hinnaga 303,45 krooni (19,40 eurot) ehk seitse protsenti neljapäevase sulgemishinnaga võrreldes madalamal. Reedel Balti riikide juhtiva ehitusettevõtte aktsiatega tehinguid ei sooritatud. Seejärel sooritati tehing kahe aktsiaga, mis kergitas aktsia hinna omakorda kaheksa protsendi võrra.

Merko Ehituse aktsia on viimastel nädalatel olnud äärmiselt vähelikviidne. Aktsiatega sooritatakse mõni tehing päevas ning käive ulatub heal juhul tuhandetesse kroonidesse. Seetõttu on tekkinud olukord, kus väikeste tehingutega võivad hinnaliikumised olla väga suured ning investorid, kes panevad aktsiad turuhinnaga müüki võivad saada kahju.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474