17. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tamming: gaasitoru pole Eesti huvides

ASi Tavid nõukogu esimees Alar Tamming leiab, et Eesti ei tohiks uisapäisa venelasi oma vetesse Nord Streami gaasitoru uuringuteks lasta ega ka ilma põhjaliku kaalumiseta neist uuringutest keelduda.

"Antud teemaga tuleks põhjalikult tegeleda. Kui kõik pooled võidaksid, võiks neid uuringuid teha, praegu ei ole gaasitoru Eesti huvides. Kui spetsialistid leiaksid, et need uuringud oleksid ohutud ja kui Saksa-Vene gaasijuhe tooks Eestile pikemaajaliselt kasu, siis võiksid need ju uuringud toimuda," rääkis Tamming.

Nord Stream AG on nõus alustama merepõhja uuringutega Eesti majandusvööndis esimesel võimalusel ning plaanib need lõpetada paari juba nädalaga. Eesti valitsus pole veel otsustanud, kas lubada uuringuid või mitte.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474