18. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börsikommentaar: kinnisvaraarendajad põrusid

Tänasel kauplemispäeval oli suurimateks kukkujateks Viisnurga aktsia, mille hind odavnes 4,08 protsenti 47,88 kroonini ning Arco Vara aktsia, mille hind kukkus 3,23 protsenti 28,16 kroonile.

Viisnurga aktsia hind käis päevasiseselt isegi 45,69 kroonil, ehk 8,5 protsenti eilsest sulgemishinnast madalamal. Kuna praegu kaubeldakse börsil Viisnurgast lahutatud kinnisvaraettevõtte aktsiaga, tähendabki seda, et suurimateks kukkujateks on kinnisvaraarendajad.

Reedel möödub Arco Varal börsile minekust kolm kuud. Paraku pole need kolm kuud ettevõtte väikeinvestoritele erilist rõõmu toonud, sest aktsia hind on võrreldes avaliku esmaemissiooni hinnaga kaotanud veidi üle veerandi ehk 26 protsenti. Kuu aega tagasi tähistas Arco Vara börsile mineku kahte kuud aktsia hinna langemisega madalaimale tasemele 28,01 kroonile (1,79 eurole). Kõik märgid näitavad, et teed uutele rekordmadalatele tasemetele on lahti.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474