18. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börsikommentaar: kinnisvaraarendajad põrusid

Tänasel kauplemispäeval oli suurimateks kukkujateks Viisnurga aktsia, mille hind odavnes 4,08 protsenti 47,88 kroonini ning Arco Vara aktsia, mille hind kukkus 3,23 protsenti 28,16 kroonile.

Viisnurga aktsia hind käis päevasiseselt isegi 45,69 kroonil, ehk 8,5 protsenti eilsest sulgemishinnast madalamal. Kuna praegu kaubeldakse börsil Viisnurgast lahutatud kinnisvaraettevõtte aktsiaga, tähendabki seda, et suurimateks kukkujateks on kinnisvaraarendajad.

Reedel möödub Arco Varal börsile minekust kolm kuud. Paraku pole need kolm kuud ettevõtte väikeinvestoritele erilist rõõmu toonud, sest aktsia hind on võrreldes avaliku esmaemissiooni hinnaga kaotanud veidi üle veerandi ehk 26 protsenti. Kuu aega tagasi tähistas Arco Vara börsile mineku kahte kuud aktsia hinna langemisega madalaimale tasemele 28,01 kroonile (1,79 eurole). Kõik märgid näitavad, et teed uutele rekordmadalatele tasemetele on lahti.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474