18. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tornimäe hotellitorni ehitus venib

Tallinnas Tornimäel laiuva Eesti kõrgeima maja tiitlit kandva kaksiktorni projekti arendava EKE Invest ASi tegevjuhi Rein Tiigi sõnul nihkub hotellitorni avamine edasi, sest ehitustööd pole tornis veel lõppenud.

Seetõttu ei saa Tornimäe kaksiktorni suurrentnik Swisshotel hotelli avada. Lemminkäinen Eesti lõpetab hotellitorni ehitustööd septembris-oktoobris. "Esimesed valminud hotellitorni osad on hotellioperaatorile juba üle antud," märkis Tiik.

Tiik ei soovinud rääkida, kas Lemminkäinen Eesti peab viivituse eest ka trahvi maksma. "Kui viimane pind on üle antud, siis saab selle teemaga tegeleda. Hetkel ei ole põhjust seda teemat käsitleda," jäi ta napisõnaliseks.

Tornimäe kaksiktorni bürookompleks ja elamutorn on valmis. Bürookompleksis toimuvad veel siseviimistlustööd. "Tegu on suhteliselt suurte pindadega. Väikseim pind on 400 ruutmeetrit. Kõik soovivad saada nende ettevõttele omast siselahendust. Pinnad lähevad käiku, kui siseviimistlus on lõpule viidud," rääkis Tiik.

Tornimäe hotellitorni ja bürookompleksi ehitaja Lemminkäinen on ehituse lõpule viinud bürookompleksis, siseviimistlust teevad rentnike enda palgatud ehitajad.

"Olen olnud väga pahane, et ta valmis ei ole, siis olen meelitanud, aga ikka pole ta valmis," rääkis Tornimäe ärikeskuses pinda rentiva Kalev Meedia ASi nõukogu liige Oliver Kruuda suvel Äripäevale. Nüüd on Kalev Meedia oma büroopinna kätte saanud.

30korruseline Tornimäe kaksiktorn on oma 117 meetriga Eesti kõrgeim maja. Ehitis on jaotatud 3 osaks: hotellitorn, bürookompleks ja elamutorn. Tornimäe kaksiktorn pidi algselt valmima 1. juunil.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474