18. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vanhanen: nüüd ootame Tallinnalt ehitusluba

Pontos OY Eesti tegevdirektori Yrjö Vanhaneni sõnul tähendab riigikohtu otsus, et Tallinn peab viivitamise lõpetama. Aga selleks, et ehitama hakata, on Viru Poja arendajal vaja veel ehitusluba.

Riigikohus pidas Tallinna linnavalitsuse edasikaebust Viru Poja osas põhjendamatuks, andes sellega lõpliku võidu arendajatele. Tallinna linnaplaneerimise ameti viivitamine Viru Keskuse juurdeehitusloa väljastamisega on tunnistatud ebaseaduslikuks kahes eelnevas kohtuastmes. Õigusvastaselt on linn viivitanud ka erinevate ekspertiiside ja uuringute tellimisega.

"Vastavalt kohtuotsusele tuleks linnal viivitamine lõpetada. Ehitusloa aga peab siiski väljastama Tallinna linnavalitsus. Loodame, et linn ei jätka ebaseaduslikku viivitamist. Kui asi oleks toiminud Eesti Vabariigi seaduste kohaselt, oleks Viru Keskuse juurdeehitus juba valmis. Ehitustöödega saame siiski alustada pärast ehitusloa väljastamist," rääkis Vanhanen.

Vanhaneni sõnul sõltub kõik Tallinna linnavalitsuse edasisest tegutsemisest. "Oleme Tallinna linna ebaseadusliku viivitamise tõttu kaotanud mitusada miljonit krooni. Samas on Pontos OY investeerinud Tallinna linna enam kui 1,5 miljardit krooni," vastas soomlane küsimusele, kas Pontos OY kavatseb Tallinnalt ka mingit kahjutasu nõuda aastatepikkuse viivituse eest. "Arvan, et praeguse situatsiooni lahendamine on ka Tallinna linnavalitsuse huvi, sest Viru Keskuse juurdeehitusega toimunud ebaseaduslik viivitamine heidab varju kogu Tallinna investeerimiskeskkonnale."

Vanhaneni sõnul on olnud tegu väga pika protsessiga. "Praegu loodan, et seda teemat hakatakse viimaks ometi vaatama seadustest ja kainest mõistusest, mitte emotsioonidest lähtuvalt," märkis ta.

„Meie arvates on kohtute otsuses Viru Poja kaasuse osas selge märk, et Eesti on õigusriiki ning poliitiliselt positsioonilt jõuga tehtud ebaseaduslikud otsused ei jää kohtutes püsima,” kommenteeris Tark Co partner Risto Vahimets riigikohtu otsust.

Risto Vahimets on arendajaid esindanud kõigis kolmes kohtuastmes.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474