19. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EOS juht: katastroofi korral küpsevad vangid oma kongides nagu broilerid

Eesti uus esivangla valmiks riigi plaanide kohaselt Maardusse Vana-Narva maantee äärde nii raudtee kaubajaama kui ka EOS-i kütusemahutite naabrusse.

"Vangid küpsevad oma kongides nagu broilerid, kui minu terminalis peaks juhtuma katastroof," ütles transiidifirma EOS juht Arnout Lugtmeijer, kes toob vastava näite kaks aastat tagasi põles Suurbritannias päevi põlenud naftaterminalist, kus tuletõrje ei pääsenud suure kuumuse tõttu seda kustutama, kirjutas Eesti Päevaleht.

Oma terminali kütusemahutite plahvatusohu tõttu soovitab EOS ehitada vangla mujale, kuid justiitsministeeriumi kinnitusel suudetakse vangid häda korral päästa, evakueerides nad oma eluruumidest ning paigutades ümber hoone vastasküljel asuvatesse ruumidesse, kus ohtu pole.

Ka Maardu keskkonnaohtussid hinnanud Hendrikson ja Ko juht Guido Kartau hoiatab, et naftavaguneid täis Maardu jaamas võib väetiserongi ja bensiinivagunite kokkupõrge põhjustada kõrge temperatuuri ja suure purustusjõuga lööklaine.

Tallinna vanglast kujuneb Eesti suurim kinnipidamisasutus, kus on koos avavangla ja arestimajaga 1250 kohta, uue vangla valmimistähtajaks kavandatakse 2011. aasta lõppu.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474