25. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gerhard Schröder: Nord Streami gaasijuhe valmib määratud tähtajaks

Sotši majanduskohtumisel arutatakse Euroopa ja Venemaa energiaturvalisust, endine Saksamaa kantsler Gerhard Schröder juhib komiteed, mis arutab Nord Streami saatust.

Pärast Nord Streami aktsionäridega kohtumist oli Schröder positiivne: "Projekt valmib õigeaegselt. Euroopa Komisjon, Nõukogu ja Parlament toetavad seda projekti. Samuti peaks kõik ELi liikmed seda toetama. Projekti eesmärk on tugevdada Euroopa energiajulgeolekut ja suurendada eurooplaste heaolu," lisas ta.

Tema hinnangul maksab gaasitoru ehitamine 7 miljardit dollarit ehk 78 mld krooni, vahendas trendaz.com. Vene vaatenurgast on tegemist uue gaasitranspordi võimalusega, mis viiks mööda Valgevenest ja Ukrainast. Eelmisel nädalal sattus projekti saatus ohtu, kui Eesti valitsus ei lubanud korraldada merepõhja uuringuid. Ka teised Balti riigid ning Poola on gaasitoru vastu. Rootsi on lubanud küll kasutada Gotlandi saare Slite külas hiiglasliku logistikakeskusena, kuid valitsus ei ole andnud lõpliku "jah'i".

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474