2. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börsikommentaar: Dow tegi värske rekordi

Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis eile rekordtasemeni, kuna investorid spekuleerisid, et pankadele ja ehituskompaniidele on halvimad ajad juba möödas.

Eliitindeks tõusis 1,4 protsenti, 14 087,55 punktini. S P 500 indeks tõusis 1,3 protsenti, 1547,04 punktini. Nasdaq tõusis 1,5 protsenti, 2740,99 punktini.

Kaks suurimat ehitajat, Lennar ja D.R. Horton tõusid, kuna Citigroupi analüütikud kirjutasid, et ehituskompaniide aktsiate 50 protsendine kukkumine on need muutnud atraktiivseteks. Ostusoovituse said ka Pulte Homes, Centex ja Ryland Group.

„Nüüd on see aeg, kus asjad on läinud nii halvaks, et aktsiad hakkavad juba head paistma,“ kirjutas Citigroupi üksuse Citi Investment Researchi analüütik Stephen Kim.

D.R. Hortoni aktsia hind tõusis 5,1 protsenti, 13,46 dollarini. Lennari aktsia hind tõusis 2,7 protsenti, 23,27 dollarini.

Citigroup, kes andis III kvartali kohta kasumihoiatuse, teatas, et ootavad neljandas kvartalis tavapärast kasumlikkust. Aktsia sai päeva alguse nõrkusest üle ja tõusis 2,3 protsenti, 47,72 dollarini.

Föderaalreservi endine juht Alan Greenspan, kes on viimasel ajal oma raamatut tutvustades eriti jutukaks muutnud, ütles, et laenuprobleemid võivad lõpusirgel olla.

„Turul on mõistetud, et meil on mõningaid probleeme viletsa krediidivõimega inimestele antud hüpoteeklaenudega, kuid ega see pole veel maailma lõpp,“ ütles LPL Financiali fondijuht Lincoln Anderson. „Mis ees on? Suurepärased fundamentaalnäitajad, mis aitavad turul tõusta.“

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474