2. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eksperdid: Viru Poeg ei ohusta Tammsaare parki

Taani ja Soome keskkonnauuringute ettevõtted KHR arkitekter ja Ramboll Finland ei näe Viru laienduses ohtu Tammsaare pargile ega Tallinna keskkonnale.

„Saamaks neutraalset hinnangut Tallinna Linnavalitsuse tellitud ja kinnimakstud mõjuuuringule tellisime analoogse uuringu rahvusvahelistelt ekspertidelt,” teatas Pontos OY direktor Yrjö Vanhanen.

Raportis leitakse, et arvestades Tammsaare pargi igapäevast ülerahvastatust, on pargi taimestiku praegune olukord üsna hea. Ühtegi hävimisohus liiki, mida Viru juurdeehitus võiks kahjustada, teadlased Tammsaare pargist ei leidnud. Raport soovitab ehituse käigus olla ettevaatlik, kuid püsivat või märkimisväärset kahju ehitustegevus pargile ei tekitaks.

Pikemalt analüüsitakse hoone ja selle ehitamise võimalikke mõjusid põhjavee tasemele, mis võiks mõjutada pargi taimestikku. Rahvusvaheliste ekspertide hinnangu kohaselt puuduks rajatisel püsiv mõju põhjavee tasemele ning seeläbi Tammsaare pargi floorale.

Eraldi on pööratud raportis tähelepanu liiklusele. Uuringute andmetel on liiklus Viru keskuse ümber juba praegu äärmiselt tihe. Viru juurdeehitusel puuduks autoliiklusele peaaegu igasugune mõju.

Sotsiaalsest ja majanduslikust aspektist leiab raport ainult positiivseid mõjusid. Juurdeehitus looks 30 lisatöökohta ning pakuks peavarju umbes 100-le külalisele päevas.

Arhitektuurilise analüüsi kohaselt ei mõjutaks hoone Tallinna siluetti lahelt, kuna jääks paljude suuremate ehitiste kõrval üsna märkamatuks.

Uuringu viisid läbi keskkonnateaduste doktor Joonas Hokkanen, bioloogia ja tehnika teadusmagister Nunu Pesu ja Taani arhitekt Gitte Heris keskkonnauuringute büroost Ramboll Finland ja KHR arkitekter.

Pontos OY on investeerinud viimase 10 aasta jooksul kokku Tallinna kesklinna üle 1,5 miljardi krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474