3. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Austraalia kinnisvaraguru: hommikul vaatab mulle peeglist vastu lohakas idioot

Austraalia kinnisvaraguru Peter J Daniels tunnistas Uus Maa seminaril, et ta on iseenda suurim probleem.

„Igal hommikul, kui ma habet ajan, vaatab mulle vastu see lohakas idioot,“ rääkis ta oma suurimast probleemist, millest on tal tulnud üle saada. „Igaüks on iseenda suurim probleem.“

Daniels on endale sõnastanud viisid, kuidas sellest üle saada. „Esiteks peab olema õige suhtumine, mis aitab edukas olla,“ selgitas ta, ilma ei saavutatavat midagi. „Teiseks peab viitsima, valitsema oma laiskust. Tee asi kohe ära, ära lükka seda edasi,“ selgitas ta, et homme-hakkan-heaks-suhtumine ei ole kellelegi edu toonud. „Entusiasm. Mul on kontoris seina peal silt, mis ütleb, kui sa 10 sekundi jooksul ei vaimustu entusiastlikul oma tegevusest, lahku,“ selgitas ta.

„Muuda oma harjumusi! Ma olin kohutavalt lohakas, kõik asjad mu ümber kukkusid kuhu juhtus, kuid ükspäev ma avastasin, et mu naine on 20 aastat minu järel koristanud ja siis ma otsustasin seda muuta, ma sõitsin isegi kord töölt koju, et pidžaama üles korjata,“ selgitas ta inimeste imepärast võimet harjumusi muuta, küll tunnistas ta, et see on raske.

„Arenda positiivne vaimne suhtumine! See tähendab probleemi muutmist lahenduseks. Mida iganes sa teed, tee see endale 100% selgeks, sest miski muu ei anna sellist kindlust, kui teadmine, mida sa teed. Õpi rahvale esinema, sest vahel on vaja nõukogu milleski veenda,“ loetles Daniels oma põhimõtteid.

„Distsiplineeri ennast, sest kui sa muutud emotsionaalseks, siis ei suuda sa asju mõistusega võtta. Kui sa muutud emotsionaalseks, niida muru vms, sest emotsionaalsed inimesed ütlevad asju, mida ei ole vaja öelda, ja pärast lõppeb sõprus 40aastase tüliga,“ rääkis ta ühest oma olulisemast põhimõttest.

„Õpi kriitikat taluma! Kriitikal ei ole mingit võimu, kui sa seda talle ei anna. Mulle meeldib Mark Twaini ütlus: „Kui skunks võtaks kriitikat südamesse, siis oleks ta haisutamise lõpetanud juba aastaid tagasi.“,“ ütles kinnisvaraguru, kellel ei ole kunagi raskusi öösel uinumisega.

„Välimus on oluline: riided ei tee küll meest, aga nad on osa esmamuljest. Kas te kuulaksite mind, kui ma ei oleks kümme aastaid juukseid lõiganud, kaks kuud ennast pesnud ja mu riided oleks räbalas?“ tõi ta näite.

„Järjekindlus. Sa pead olema järjekindel. Ma alustasin müügimehena ja tegin 11 tehingut kuus, mida oli rohkem kui keegi teine, sest olin järjekindel. Minu juurde tööle tulles ei pea sa olema geenius, kuid sa pead olema järjekindel,“ selgitas Daniels.

„Õpi survet taluma ja probleeme lahendama! Ja otsustama! Ka on oluline finantsreservide omamine. Küsi küsimusi, siis sa kontrollid olukorda. See on tõe atraktiivselt esitlemine,“ selgitas ta oma edu saladusi.

„Nüüd loe kokku kogu oma vara: majad, autod, naise ehted. Võta sellest maha 20%, sest me kõik liialdame. See on sinu netoväärtus, jaga see oma eaga. Ja nüüd vaata seda summat. Kas sa oled rahul sellega? See on see, mis sa oled teeninud ühe maailma suurima majandusbuumiga,“ ütles ta publikule.

Danielsi sõnul tuleb alustada oma elu eesmärkide seadmisega: „Mille vastu sa oma elu vahetada tahad? Suur unistus, väike unistus või hoopis mitte midagi, sest sa vahetad selle nagunii ning sa pead seadma endale eesmärgid.“

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474