9. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tõnu Korts: Pae karjääri parki plaanime investeerida 90 miljonit

Pae karjääri ala hoonestusõiguse saanud Merko Ehituse tütarfirma OÜ Constancia juhatuse liige Tõnu Korts jäi täna kommentaarides napisõnaliseks, kuid ütles, et ainuüksi avalikku pargialasse investeeritakse 90 miljonit krooni.

„Pae puhkealale on kavandatud pargiala, spordiväljakud, eluhooned ja büroohoone. Ainuüksi pargiala, kus on võimalik puhata või aktiivselt sporti teha, koguinvesteeringuks prognoosib OÜ Constancia ligi 90 miljonit krooni, ütles Korts.

Ettevõte soovib töödega alustada niipea kui võimalik, et ala saaks võimalikult kiiresti ja terviklikult heakorrastatud. Ala arendamise ajakava on määratud linnavalitsuse varasema korraldusega ning see sõltub detailplaneeringu menetlusprotsessi kiirusest.

Tallinna maa-ameti jurist Helena Koortsi sõnul peab hoonestaja pärast linnavalitsuse korralduse vastuvõtmist tasuma hoonestusõiguse seadmise tasu (2,35 miljonit krooni) ja kahe kuu jooksul tulemuste kinnitamisest sõlmima võlaõigusliku lepingu. Seejärel tegelema detailplaneeringuga.

Helena Koortsi antud andmete põhjal oletab aripaev.ee, et kogu protsess võib venida päris pikaks. Kõige kiiremini võiks ehitustegevus Pae karjääri alal alata umbes aasta pärast.

Pae puhkeala pakkumise tulemuste kinnitamine on Tallinna linnavalitsuse homse istungi päevakorras, mistõttu võib täpsemaid kommentaare saada pärast seda.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474