10. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suprema spetsialist: Eesti vajab julgemaid naisjuhte

Suprema ettevõtte rahanduse Eesti üksuse juhi Tiiu Pedaja sõnul peaksid väikestes ja keskmise suurusega firmades juhtidena töötavad naised julgemalt mõtlema ettevõttes osaluse omandamisele.

Väikestes ja keskmise suurusega firmades juhtidena töötavad naised võiks ise otsida investeerimisvõimalusi eelkõige julgemalt mõeldes management buy-out’i ehk MBO peale, leiab Suprema ettevõtte rahanduse Eesti üksuse juht Tiiu Pedaja. MBO käigus ostab juhtkond omanikelt ettevõtte välja ning hakkab ise omanikeks.

"Kui näed, et omanikul on osaluse müügi huvi, tasuks otsida finantseerimist juhtkonnapoolsele väljaostmisele. Sellist lahendust pakuvad tavaliselt riskikapitali fondid," rääkis Pedaja Dilemmale.

Kinnisvara arendamisse on praegu tõenäoliselt keerulisem kaasinvestoreid leida, märkis Pedaja. "Aga kõige olulisem on iga juhtumi puhul individuaalselt hinnata: milline on ettevõtte turupositsioon, investeeringute kava, kus nähakse arenguvõimalusi. Kui on tugev äriprojekt – läbi mõeldud ja hästi argumenteeritud – ning head tegijad, siis suure tõenäosusega on võimalik leida ka investoreid."

Pedaja sõnul on üha enam võtmesõna ekspordivõimekus. Eesti tarbijaskond on niivõrd väike, et iga ettevõtja peab mõtlema sellele, kuidas oma toodet või teenust eksportida ja millised on tema globaalsed konkurentsieelised.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474