12. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes tahab Apananskilt võlga sisse nõuda?

ASA Kindlustuse pankrotihaldur otsib inimest, kes tahaks suurärimehelt Leonid Apananskilt sisse nõuda ligi poolt miljonit krooni.

Notariaalsest ostu-müügi lepingust ja pandilepingust tuleneva nõude alghinnaks on 350 000 krooni. Nõude jääk ulatub praegu 402 699 kroonini.

Enampakkumine toimub 23. oktoobril osaühingu Haldur ruumides. Arvesse võetakse ka kirjalikke pakkumisi, mis saabuvad haldurile enampakkumisele eelneva tööpäeva lõpuks.

Sadadele ASA Kindlustuse klientidele jäi pankrotipessa järele vähem raha, kui kulus pangaülekandeks. Veidi üle 100 krooni ootas tänavu mais seal ka kindlustusseltsi kunagist omanikku Leonid Apananskit.

"Siin ei saa ma omaloomingut teha," vastas ASA Kindlustuse pankrotihaldur Toomas Saarma toona küsimusele, kas nii pisikesi summasid on mõtet üle kanda ning kas võlausaldajad selleks ka oma pangakontot pakkuma tulevad.

Fakt on, et ASA Kindlustuse pankroti tõttu kahanes 41 kindlustuskliendi raha 1 kroonist väiksemaks. Alla 2,5 krooni ehk vähem kui maksab Hansapanga-sisene rahaülekanne, oli haldurilt saada 282 kindlustusvõtjal. Alla 10 krooni jäi kindlustusseltsi makstud rahast järele 1600 eraisikul ning firmal.

Kuigi Apananski kantis raha AB Kindlustuse Grupist välja juba 1999. aastal, hakkas politsei tema tegevust uurima alles 2002. aasta suvel.

Politsei kahtlustas, et ASi AB Kindlustuse Grupp nõukogu ja juhatuse liikmed riisusid ametiseisundit kuritarvitades ligi 48 miljonit krooni. Apananski kuulutati korraks ka kahtlusaluseks, kuid hiljem kriminaalasi lõpetati. 2004. aasta sügisel tunnistas prokuratuur, et uurijad ei saanud Iisraelist, Ameerikast, Šveitsist, Ukrainast ja mujalt tõestusmaterjali kätte.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474