16. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõue vald jagas laskmata karu nahka

Kuigi vanasõna ütleb, et laskmata karu nahka ei jagata, tegi Kõue vald seda siiski, arvestades kinnisvara ostmise katteks raha veel müümata objekti pealt.

Sellel aastal ostis Kõue vald vaba aja ja noortekeskuse tarbeks kaks hoonet, mille katteks oli arvestatud kolmeteistkümnele Harjumaa omavalitsusele kuuluva Tallinnas Magdaleena tänavas asuva kinnistu müügist tulev raha. Eile lõppenud kolmandale enampakkumisele ei laekunud ühtegi soovijat, seega tuleb Kõue vallal tasuda tehtud kulutused muust rahast.

"Selle ostu oleksime teinud nii või naa, olenemata sellest, kas me saame või ei saa raha," ütles Kõue vallavanem Andres Õis, kelle sõnul käisid nad Magdaleena tänava kinnistust tuleva raha planeerimise välja vaid mõttena. "Käisime selle mõtte välja, kui müük peaks õnnestuma. Kui see ei õnnestu, kasutame teisi vahendeid," ütles ta.

Protokoll: polikliiniku müügirahaga arvestatiKõue vallavolikogu aprillikuise istungi protokoll kinnitab aga, et tegu oli enama kui pelgalt mõttega. Protokollis on kirjas, et vaba aja keskuse ostmise katteks arvestati Harjumaa omavalitsuste kaasomandis oleva Magdaleena kinnistu müügist saadav raha.

Miks seda kinnistut müüa pole õnnestunud, ei osanud müügi korraldaja Harjumaa Omavalitsuste Liidu tegevdirektor Toomas Välimäe öelda: "Ei tea, kuid siin võib spekuleerida, et kas hind oli jälle kõrge või ei olnud vaba raha."

Tema sõnul taheti selle hoone müügist tulevat raha juba ammu jagada. "Loomulikult see mõte tuuris juba ammu ja nii mõnigi arvas aasta tagasi, et planeeriks seda eelarvesse." Siiski ei uskunud Välimäe, et keegi tegelikult seda teeks. "Ma ei usu, et tegelikkuses nii saaks teha. Laskmata karu nahka ei saa ju jagada," ütles ta.

Samal seisukohal oli ka Maardu abilinnapea Rein Meel. "Kuhu sa seda planeerid - menetluse protsess ju käib veel praegu," vastas Meel ajakirjaniku küsimusele, kas nemad olid samuti kinnistu läbikukkunud müügi tulu kuhugi planeerinud.

Kõue vald tehtud ostu ei kahetse

Õis on tehtud ostuga rahul. "Absoluutselt ei kahetse ma ostu. Kui me poleks seda teinud, oleksime oma arengu kinni pannud," jäi Õis kindlaks.

Noorte- ja vaba aja keskuse tarbeks ostetud majadele kulutas Kõue vald ligi 2,1 miljonit krooni. Eilsel läbikukkunud enampakkumisel oli hoone alghind 23,6 miljonit krooni, millest omavalitsuste vahel ära jagatud rahast oleks Kõue vallale jäänud ikkagi väheks, et tehtud investeeringute eest tasuda.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474