23. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vana fassaadi taha Viru väljakule kerkib taas uus klaasist plaza

Muinsuskaitse nõudel Viru väljakule alles jääv ajaloolise maja fassaad hakkab pooleteise aasta pärast selle taha kerkiva uue hoone valmides täitma jalakäijate galerii otstarvet.

19. sajandi keskel kaupmehe ja töösturi Christian Rotermanni tellimusel valminud ning praegu lammutatavat kahekorruselist äri- ja kortermaja Viru väljaku ja Mere puiestee nurgal, mille viimane asukas oli Tallinna Ülikool, asendab 2009. aasta algusest rohelisest klaasist kaubandus- ja büroohoone, kirjutas Postimees.

Metro Capital Management AS rajab Viru väljaku ja Mere puiestee nurgale rohelisest klaasist Metro Plaza nimelise kaubandus- ja büroohoone.

Viru väljaku nurgal asuva vana kivihoone lammutamine on jõudnud juba niikaugele, et hoonest on järele jäänud vaid välisseinad. Need jäävadki püsti. Muinsuskaitse nimelt ei luba maja ajaloolise väärtusega fassaadi lõhkuda.

Büroos KOKO Arhitektid valminud projekti järgi peab hoone tulema õhuline, läbipaistev ja valgusküllane, ajaloolise kivimaja fassaadi säilitamine võimaldab maja Viru väljaku ja Mere puiestee poolsele küljele ehitada ülevalt kaetud jalakäijate galerii.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474