25. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Järviku tankist: mul pole kohtusse sõiduks pappi

Q Vara nõukogu liikme Jürgen Järviku kriminaalprotsessil luges kohtunik ette tankisti teate, kus viljandlane põhjendas tulematajätmist, kuna tal pole Tallinna sõiduks pappi.

Pikka aega uurimisel olnud Jürgen Järviku, Margus Siilo, Marko Kalevi ja Jaan Voldi kriminaalasjas pidi prokurör täna süüdistuse ette lugema, kuid Viljandis elav Jaan Volt teatas kohtule kirjalikult, et tema istungile ei tule. Mehi süüdistatakse rohkem kui 7 miljoni kroonise kahju tekitamises Arvo Klaasi firmale Revalhaus Kinnisvara.

"Ei saa ilmuda ilmuda kohtuistungile, sest mul ei ole pappi," luges kohtunik täna hommikul käsitsi kirjutatud teadet. Ehkki osa kirjutatust polnud deshifreeritav, said saalis istujad teada, et Jaan Volti ennastki huvitab, kui palju pappi süüpingil istujad tegelikult said ning kelle taskusse suured summad läksid. "Minu osa selles oli väike," vabandas Volt oma loobumist Tallinna tulekust, "ainult mõnisada krooni".

"Olete kaitsealusega suhelnud?" uuris kohtunik seepeale Voldi advokaadilt Juho-Enn Aulelt.

"Ei ole," tunnistas advokaat puhtsüdamlikult, "olen määranud kaitsja. Polegi selliseid võimalusi, sest Voldil pole telefoni ega muid sidevahendeid."

"See ei tähenda, et te ei peaks oma kaitsealusega tegelema," õpetas kohtunik südikalt endast tunduvalt vanemat meest ning rahuldas prokuröri taotluse kohaldada Voldile sundtoomist.

Jürgen Järviku kaitsja Kari-Paavo Koch taotles täna kohtult, et kriminaalasja arutamine lükataks edasi Revalhaus Kinnisvara ja Järviku vaheliste tsiviilvaidluste lõppemiseni. Kohus ei lugenud seda põhjendatuks ja protsess jätkub tuleval nädalal varem paika pandud kava kohaselt.

Marko Kalevi kaitsja protesteeris samas häälekalt kannatanu taotluse vastu istungit videosse võtta. "Kes teab, kus see video hiljem välja ilmub," põhjendas advokaat Andres Simson.

Kohtu alla andmise määruses seisab, et Marko Kalev ei tööta, kuid õpib EBSis. Lähemal uurimisel ilmneb, et selles mainekas erakõrgkoolis tudeerib varem kohtulikult karistatud noormees rahvusvahelist ärijuhtimist ning tema kursuseõeks on teiste seas MTV turundusjuht Karoli Hindriks.

Tuleval nädalal astuvad kriminaalprotsessil tunnistajatena üles Jürgen Järviku endine äripartner kinnisvaraarenduses, tippmodell Carmen Kass ning tippadvokaat Daisy Tauk.

Arvo Klaas ja Jürgen Järvik hakkasid koos äri ajama 1992. aastal. Meeste teed läksid lahku, kui Klaas avastas, et Järvik oma ametiseisundit kuritarvitades nende ühisest firmast raha välja kantis ja selle Soosepa elurajooni arendusse paigutas. Soosepa elurajoon oli üks esimestest Q Vara arendusprojektidest.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474