26. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börsikommentaar: finantssektor rõhub

USA börsidel oli eile languspäev, alla vedas aktsiad finantssektor.

Investorid kardavad, et finantssektori kompaniid teatavad krediidituru kahjumitest.

Maailma suurim kindlustusseltsi AIG aktsia hind langes 3,2 protsenti, 61,79 dollarini. Countrywide Financials, keda võiks lugeda kriisi maaletootjaks, aktsia hind kukkus nelja aasta madalama tasemeni. Aktsia maksis börside sulgemise ajal 13,07 dollarit, langusprotsendiks tuli 5,5. Merrill Lynchi aktsia hind langes 3,7 protsenti, 60,90 dollarini.

Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 0,02 protsenti, 13 671,92 punktini. S P 500 indeks langes 0,1 protsenti, 1514,40 punktini. Nasdaq langes 0,9 protsenti, 2750,86 punktini.

„Me nägime uuenenud kinnisvarakriisi mõjude hirmu,“ ütles Boston Advisorsi portfellihaldur James W. Gaul Bloombergile. „Sügav pime hirm on selles, et see surub meid majanduslangusesse ning eluasemete turg on hullem, kui keegi on oodanud.“

Kinnisvaraturu probleemidega seotud varade väärtuste mahakandmised tõid kaasa S P 500 indeksisse kuuluvate finantssektori kompaniide kasumi 22 protsendise languseni, mis on kümne tööstusharu seas halvim tulemus.

Eile tuli aga kinnisvaraturult üllatavalt positiivne number. Täiesti ootamatult kasvas USAs septembris uute eluasemete müük 4,8 protsenti, 770 000 ühikuni. Samas aga korrigeeriti augusti number 11 aasta halvema tulemuseni ehk 735 000 ühikuni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474