26. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gazpromi pilvelõhkuja jäljendab Maarjamäe obeliski

Gazprom plaanib Peterburi ärikvartalisse Maarjamäe obeliski kujulist pilvelõhkujat, linnaelanikud nõuavad ajaloolise linnamiljöö säilitamist.

Tüli Gazpromi ärikvartali ümber kestab juba tükk aega, sellesse on linnaelanike kõrval sekkunud nii Venemaa president Vladimir Putin, Peterburi linnavõim kui ka ülemkohus.

"Ülemkohus tõi Gazpromi pilvedest maa peale tagasi," kirjutas Kommersant täna. Kui kohus asja arutas, piketeerisid linnaelanikud tänaval. „See on meie linn, mitte teie oma,“ väljendas üks eakas Peterburi elanik suure plakatiga oma suhtumist Gazpromi plaanidesse.

Kõige rohkem ärritab linnaelanikke Gazpromi plaan püstitada oma ärikvartali keskmesse umbes 400 meetri kõrgune klaasfassaadiga pilvelõhkuja. Linlaste ja arhitektuurispetsialistide arvates rikub selline sädelev obelisk-pilvelõhkuja Peterburi ajaloolist siluetti.

Ülemkohus tühistas pilvelõhkuja seaduslikuks kuulutanud kohtuotsuse ning saatis asja alama astme kohtule uueks läbivaatamiseks.

Peterburi linnavalitsus arutab Gazpromi pilvelõhkuja kõrgust hoone autoritega tuleva aasta veebruaris-märtsis. Peale seda peaks oma seisukoha välja ütlema ka UNESCO.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474