1. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Cell sai suurima kindlustushüvitise

Eesti lähiajaloo suurima kindlustuskahju tekitas küll tunamullune Pärnu üleujutus, suurim ühekordne väljamakse on Estonian Celli toorainemahuti hävingu korvamiseks kulunud 78 miljonit krooni.

Salva Kindlustuse kindlustusdirektor Urmas Kivirüüt sõnab, et Salva jaoks tähendas Pärnu torm kokku veidi üle 9,5 miljoni krooni väljamaksmist, kirjutas Äripäev.

"Samas Pärnu tormi ei saa klassikaliselt üheks kahjujuhtumiks lugeda, kuna see 9,5 miljonit krooni jagunes 144 üksiku juhtumi vahel vastavalt tegelikult tekkinud kahju suurusele," räägib Kivirüüt.

Seesam Rahvusvahelise Kindlustuse tegevjuht Andri Püvi sõnab, et Eesti suurimad kindlustuslepingud on summas miljard krooni ja sealt ülespoole ja need on väljaspool Eestit asuvates suurkorporatsioonides edasi kindlustatud. Eestis ei ole lubatud võtta suuremat ühekordset kindlustust, kui on 10 protsenti kindlustusseltsi omakapitalist.

Maailma siiani suurima kindlustuskahju tekitas 2005. aastal Louisianas, Mississippis ja Alabamas möllanud orkaan Katrina, mille üldistatud kahju mõõdetakse summas 345 miljardit krooni.

Suurima summa peale on Eestis kindlustatud Eesti Energia vara. Eesti Energia on kindlustatud maailma suurima kindlustusvõtja Marsh Eesti filiaalis, kindlustussumma läheb 15 miljardile kroonile.

Suurim Marshi väljamakse kuulub Estonian Cellile, kes sai hävinud mahuti eest mullu 78 miljonit krooni. Marsh Kindlustusmaaklerite juhi Mart Mere sõnul panid nad kahjusumma 4 kuuga letti. "On ka 50miljonilisi väljamakseid olnud, kuid nendest kahjuks ei ole omanikud meedias tahtnud rääkida," sõnab Mere.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474