2. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arakas ja Tomingas omavolitsesid Kuressaare lossi vallikraavis

Eesti tuntuima kinnisvarafirma Arco Vara juhid Arti Arakas ja Richard Tomingas lasid neile kuuluva Ekesparre hotelli soojustamiseks omavoliliselt paigaldada Kuressaare lossi vallikraavi maaküttetorustiku.

Arti Arakas väidab, et kõik vajalikud load küttesüsteemi rajamiseks on olemas. “Oleme linnalt selleks saanud ehitusloa,” kinnitas ta. Linnavalitsus omalt poolt väidab, et ehitusluba oli antud hotelli ja selle ümbruse kordategemiseks, mitte vallikraavi põhjamutta soojust ammutama pandud torude paigaldamiseks, kirjutas Meie Maa.

“Kahjuks rääkisid nad oma mõttest linnavalitsusele vaid suusõnaliselt, vajalikud dokumendid jäid aga vormistamata,” lausus Kuressaare linnavalitsuse ehitusjärelevalve insener Aivo Kesküla.

Torustiku paigaldamiseks tulnuks taotleda linnalt maakasutusluba ja plaanidest teavitada ka muinsuskaitseametit, kuid seda hotelliomanikud ei teinud.

Torud avastati juhuslikult, kui suvel vallikraavi veetaimedest puhastanud amfiibniiduk sattus vallikraavi põhja veetud torudele. Torudele kulgemiskoha tegemiseks on mindud kallale ka muinsuskaitsealusele kaitsevallile.

Arco Vara omanike Araka ja Tominga juhitav Euro Houses Development OÜ pole muinsuskaitseameti Saaremaa vaneminspektori Rita Peirumaa sõnul muinsuskaitset teavitanud torustike paigaldamisest vallikraavi.

"Seal on linnaga väike möödarääkivus," selgitas Arakas. “Eks paistab, kuidas see asi laheneb. Kui linnale tõesti pole vaja taastuvenergia projekti, võime ju panna Saaremaale ka masuudimahutid liikuma. Ma ei saa aru, miks ajakirjandus selliste asjade vastu üldse huvi tunneb. See näiteks ei huvita, et oleme seisnud hea selle eest, et linnuse juurde viiva silla kohta ekspertiis tellida.”

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474