6. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Ehituse kasum kasvas enam kui viiendiku võrra

Eesti Ehituse kolmanda kvartali kasum kasvas enam kui viiendiku võrra, ulatudes 72,4 miljoni kroonini.

Ehitusfirma käive kasvas 36 protsenti ja ulatus 1,14 miljardi kroonini.

Aasta esimese üheksa kuuga teeniti puhaskasumit 196 miljonit krooni ja firma käive oli 2,66 miljardit krooni.

Esimese üheksa kuu puhaskasum kasvas 72 protsenti ja käive 51 protsenti.

Eesti Ehituse aktsia hind nihkus eil 0,6 protsenti üles ja maksis 78,70 krooni (5,03 eurot).

Rajatiste segment (infrastruktuur ja teedeehitus) on aasta jooksul kasvanud 63%, hoonete segmendi mahud on suurenenud 72%. Hoonete alamsegmendis on suurima mahuga jätkuvalt ärihoonete ehitus, mille kasvu taga oli tugev nõudlus koduturul. Kiiremini on kasvanud ühiskondlike hoonete ehitusmaht.

Rajatiste segmendis on mahu poolest suurim sadamaehitus, moodustades 19% lepingute tuludest (eelmisel aastal moodustas see 3%). Teedeehitusest ja –hooldusest teenitud tulud on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kahanenud 10%, moodustades tuludest 18%.

Kuludest kasvasid enam tööjõuga seotud kulud – 74% -, mis on olnud tingitud nõudlusest tööjõuturul, aga samuti ka uute tütarettevõtete omandamisest. AS Eesti Ehitus kontserni töötajate arv on aasta jooksul kasvanud 27%; kolmanda kvartali lõpu seisuga andis ettevõte tööd 1088-le inimesele, kellest pea 40% moodustab insener-tehniline personal.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474