6. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko tütar investeeris mööblikaubamajja ligi miljardi

Merko Grupi tütarfirma E.L.L. Kinnisvara avab Balti riikide suurima mööbli- ja sisustuskaubamaja, kokku on keskuse arendusse investeeritud seitsme aasta jooksul 55 miljonit eurot ehk ligikaudu 853 miljonit krooni.

E.L.L. Kinnisvara 100% aktsiate omanik on AS Merko Grupp, kellele kuulub ka ca 72% Merko Ehituse aktsiatest.

Mööbli- ja sisustuskaubamaja on osa Spice'i kaubanduskeskusest, milles on kokku ligi 62 000 ruutmeetrit rendipinda, olles seega suurim kaubanduskeskus Lätis. Spice'i kaubanduskeskust külastab keskmiselt 600 000 inimest kuus, teatas firma.

"Spice'i keskusel on ideaalne asukoht kesklinna ja teiste olulisemate Riia keskuste vahetuse läheduses, teel lennujaama ja Jurmalasse. See on piirkond, kuhu on kerkimas mitmeid suuri büroo- ja esindushooneid ning mis areneb tohutu kiirusega,” rääkis E.L.L. Kinnisvara juhatuse esimees Aldo Dapon.

"Arvestades praegust eluruumide ehitamise buumi, on oluline, et sisustustoodete ostmine oleks inimestele võimalikult mugav, kommenteeris Spice'i kaubanduskeskuse ning mööbli- ja sisustuskauba juhataja Iveta Lace.

Kokku avab Spice'i keskuses oma esimese kaupluse Lätis 16 sisustuskaupu pakkuvat ettevõtet. Paljude jaoks neist on ühtlasi tegemist esimese kauplusega Baltikumis, Euroopas või lausa kogu maailmas.

"Näiteks toob Spice esmakordselt Lätisse Skandinaaviast pärit brändi ISKU ning USAs loodud kaubamärgi The Pier, mille jaoks on Spice'i keskuses avatava kaupluse näol tegemist esimese omataolisega kogu Ida-Euroopas. Esimese esinduse Ida-Euroopas avab ka unikaalse kontseptsiooniga The One. Esprit Home avab meil aga oma esimese sisustuskaupluse kogu maailmas," rääkis Lace. Eestis tuntud kaubamärkidest on keskuses esindatud Asko, Sotka, mööbel.zip, Skano, Home4You jpt.

Spice kaubanduskeskuse ning mööbli- ja sisustuskaubamaja arendajaks on E.L.L. Kinnisvara, ehitajaks Merko Ehituse tütarettevõte SIA Merks. E.L.L. Kinnisvara koostööpartneriteks oli arhitektuuribüroo Tectum ning arhitekt Alvis Zlaugotnis.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474