8. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kasahstani presidendi väimees rajab Eestisse kuurordi

Hea õnne korral tuleb Tallinna lähedale Pillapallu lähiaastatel suurejooneline puhkekompleks, mille suurimaks investoriks võib saada Kasah shy;stani presidendi Nursultan Nazarbajevi väimees miljardär Timur Kulibajev.

Kulibajev on Kasahstani jõukamaid ja mõjukamaid oligarhe, kelle leiab ka Forbesi miljardäride edetabelist. Kulibajevi ühenduslüli Eestiga on äripartner shy;Mirbulat Abuov, kes on Kasahstani presidendi perekonda esindanud mitmetes ärides ning juhib praegu kuuldavasti Kulibajevi raha Venemaal, kirjutas Eesti Ekspress.

Abuov on üks võtmetegelasi ja osanikke Eestis registreeritud osaühingus Mähuste, mis tahab Anija valda Pillapallu püstitada Euroopa ühe uhkeima kuurordi. Salapärase 300–400 miljoni eurose (4,7–6,3 miljardi kroonise) eelarvega projekti tulemusena peaks Tallinnast umbes 45 kilomeetri kaugusele Pillapallu kerkima 90 hektaril laiuv kuurort luksuslike ridaelamute, seitsme hotelli, spordi shy;komplekside, kaubandus- ja veekeskuse, suure kasiino, golfi- ning matkaradadega.

Et Mähuste arendust ei saa pidada täielikult ebarealistlikuks soovunelmaks, tõestab kaante vahel keskkonnamõjude hinnang ning lõppjärgus detailplaneering, mille kallal on Eesti ja Iisraeli projekteerijate tiim juba neli aastat vaeva näinud.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474