19. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaar: algul tundus Viru Poja ehitamine hea mõte, enam mitte

Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnul on Tallinna arendamine nagu ilupuu kujundamine, millega tegeldes tuleb vaadata eelkõige homsesse ja väljapoole Tallinnale seatud füüsilistest linnapiiridest.

„Ka tallinlane ise areneb ja muutub ajas. Näiteks 7-8 aastat tagasi arvati, et Viru Poja ehitus on hea mõte, aga täna on nii üldsuse kui ka linna arvamus teine ning see näitab, kuidas aeg muutub ja meie sellega koos,“ rääkis linnapea ajaga kaasas käivast Tallinnast.

„Täna me arendame sellist linna, mis vastaks meie tänasele ja homsele soovile,“ on linnapea seisukoht. Savisaar lisas, et januneme kiire kasvu ja muutuste järele ning eilne Tallinn ei ole prioriteet.

„Tänapäeva linna arendamist võib võrrelda ilupuu kujundamisega,“ rääkis Savisaar ning ütles, et seda tuleb teha oskuslikult, sest ainult siis on tulemus nauditav.

Tema sõnul hoolitseb kiiresti kasvav linn ise selle eest, et meil ei tuleks puudu uutest väljakutsetest, ning lisas, et vaatamata koolibussiprojektile Viimsi ja kesklinna vahel, mis sai tehtud, on linn juba uusi liiklusprobleeme tekitanud.

„Mida minu jaoks tähendab Tallinna ääretus? Mitte eilset päeva ja isegi mitte tänast päeva, vaid homseid tegemisi ja nende kujundamisi. Mitte alati mind ei mõisteta ja mitte alati ei tulda minuga kaasa,“ rääkis Savisaar, kuid tõdes enesekindlalt, et mõnekümne aasta pärast on enamus temaga tehtud muudatuste suhtes nõus.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474