22. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õisu mõis ootab head omaniku

Üheks Lõuna-Eesti ilusaimaks mõisaks peetav Õisu mõis läheb detsembri algul eraldi kinnitstuna müüki, kirjutab ajaleht Sakala.

Müüki läheb Õisu mõisa peahoone. Muinsuskaitse Viljandimaa vaneminspektor Anne Kivi loodab, et mõisale leitakse hea omanik, kes seda vaheltkasu eesmärgil edasi ei müüks.

Õisu mõisa saatus on pannud muinsuskaitsjad muretsema, sest varem eraldi kinnistutena müüdud komplekside käsi pole kuigi hästi käinud. Mõisa peetakse kõige stiilipuhtamaks barokkansambliks Lõuna-Eestis, seni on mõisa osad kuulunud erinevatele omanikele, kuid nemad on renoveerimistöödega suurepäraselt hakkama saanud.

Mõis jäi tühjaks tänavu suvel, kui seal tegutsenud toiduainetööstuse kool liideti Olustvere teenindus- ja majanduskooliga. Kõik mõisa hooned on muinsuskaitse valve all ning neid ümbritseb kaitsevöönd.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474