27. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu kinnisvaraekspert: linnavara müügil arvestatakse maksimumhindadega

Kinnisvaraekspert Pärnu OÜ tegevjuht Peeter Prisk ütles aripaev.ee-le, et Pärnu linna kinnisvara müügiootused on jäänud paari-kolme viimase aasta tasemele.

Peeter Prisk ütles, et tõenäoliselt ei õnnestu Pärnu linnal lähitulevikus kinnisvaramüük kõigi objektide osas. „Müügistrateegias on arvestatud 2-3 viimase hüperaktiivse aastaga,“ ütles Prisk. „Eelarve on tehtud eelnevate aastate põhjal nii hinna kui ka müügikoguse osas ja ootused on jäänud samaks,“ lisas ta.

„Teine probleem on selles, et kinnisvaraobjektid müüakse maha enne detailplaneeringu valmimist. Pole teada, kui palju on projektil muinsuskaitse piiranguid, see tekitab probleeme ostjatega,“ rääkis Prisk.

„Pärnu linnal on ka näiteid kehva eelarve planeerimise kohta. Näiteks, kui kinnisvara müügitulu kasutus on planeeritud erakorraliste kulude katmiseks, siis ei saa seda kasutada püsikulude jaoks,“ märkis Peeter Prisk. „Kuid peamine probleem on selles, et kinnisvara turg on muutunud,“ lisas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474