27. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töönappust kartvad väikefirmad langetavad ehitushindasid

Kui veel aasta algul tuli üldises ehitusbuumis oma unistuste maja kerkimist pikisilmi oodata, siis praegu on järjekorrad ehitusfirmades kahanenud ja langenud ka hinnad.

Mitme ehitusfirma kinnitusel on esialgu hindu langetanud just suurtele tegijatele alltöövõttu pakkuvad väikefirmad, kel pole enam nii palju tööd nagu varem, kirjutas postimees.ee.

Balti Kivimajade nime all eramuid ehitava Probalt Grupp OÜ direktor Marko Prunsvelt tõdes, et võrreldes kevadega on ehitusturg muutunud märgatavalt vaiksemaks. Hinnalangus ei hõlma Prunsvelti väitel siiski kõiki ehitusvaldkondi. „Odavamaks on läinud spetsiaaltööde, samuti arhitektibüroode, kütte- ja elektrifirmade hinnad,“ loetles Prunsvelt. „Ehitusturu tuntud tegijad aga hindasid kindlasti alla ei lase.“

Nihkeid on märganud ka krundiomanikud, kes veel aasta algul ehitusfirmadest hinnapakkumisi küsides said tihti vastuseks, et alla 20 000-kroonise ruutmeetrihinnaga maja ei ehitata.

Märgatava languse on läbi teinud ka eramute ehitust oluliselt mõjutav kruntide turg. Uus Maa Kinnisvarabüroo maakler Claire Pullinen teab näiteks Harjumaal krunte, mille eest aasta algul küsiti kolm miljonit, praegu aga 1,6–1,7 miljonit krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474