28. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eile kukkus uusarenduste hind 43 miljoni krooni võrra

Kinnisvarakrahhi Visuaali blogi, mis on keskendunud kinnisvara hinnamuudatuste avaldamisele, teatas täna, et ainuüksi eilsega kukkusid Eestis kinnisvara arendusprojektide hinnad 43 miljoni krooni võrra.

Blogipidajate sõnul on jõutud ajaveebi esimese suurema teetähiseni – üles on leitud rohkem kui veerand miljardi krooni eest hinnalanguseid.

Blogi andmetel on hetkel muutunud hinnaga arendusprojekte kokku 160, kokku on hindu langetatud 273,5 miljoni krooni võrra. Veel oktoobri alguses oli alandatud hindadega projekte 38 ja allahindlus kokku 79 miljonit.

Eile oli kõigi aegade suurim hinnalangetuste päev. Hinnad langesid kokku 43 miljoni krooni võrra (ehk niigi suur kogumaht paisus hetkega 18,68%). Rekordini jõudis ka hindu alandanud arenduste koguhulk – 14.

Suurima osa langustest andis Tootal Kinnisvara kruntide hinnalangused.

Eile toimunud hinnalangused:

Kinnisvarakrahhi Visuaali blogil on plaanis hindu jälgida vähemalt kogu languse aja (umbes paar aastat). Lehel avaldatava info selektsiooni ja muutmist ei toimu. Vaatluse all on eelkõige uusarendustes toimuv, kuna vanemat kinnisvara oleks keeruline jälgida. Hetkel on jälgimise all ca 5300 uusarendustes asuvat elupinna ühikut (korterid, majad, ridaelamuboksid) kogumahuga 10 miljardit krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474